torsdag 27. februar 2014

Giveaway - juhuuu! "Styrketrening for jenter".

Da har tiden kommet for min aller første giveaway. Bloggen har eksistert i en måned nå og jeg har øyeblikkelig 10 000 sidevisninger. Da jeg sjekka hos matprat.no nå ligger jeg på 36. plass på topp 100 lista der. Fantastisk og motiverende. Dette må jeg feire!!

Det er ingen hemmelighet i min omgangskrets at jeg har fått treningsdilla. Jeg trener 4 ganger i uka, både cardio (4 økter) og styrke(3 økter) og jeg må si at resultatene, særlig etter at jeg intensiverte styrketreninga er utrolig. I løpet av 4 uker observerer jeg at jeg har blitt utrolig mye fastere i fisken og også blitt mye sterkere både i armer og bein. Herlig!!

Buksa slenger rundt magen og jeg har ikke flere hull i beltet mitt. Da jeg startet i november brukte jeg det ytterste hullet på beltet. Må på shopping snart!!

Nå er jeg så heldig at jeg har fått 2 eksemplarer av boka "Styrketrening for jenter" fra Cappelen Damm. Det ene eksemplaret er månedspremie som trekkes blant de flotte damene i gruppa mi, "Sunnere - sammen!". De bedriver styrketrening i stor stil denne måneden. Den andre boka vil jeg gi bort til en av dere som leser bloggen min.

For å ha muligheten til å vinne må du gjøre 2 ting: 
  1. Dele dette blogginnlegget på profilen din på facebook. 
  2. Legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under her. Pass på at jeg får mailadressen din, sånn at jeg kan kontakte deg om du evt vinner. 
Vinneren trekkes på søndag kveld (2. mars) og blir kontaktet på mail. Det vil også bli publisert på bloggen min. 


Jeg har funnet en god omtale av boka: 

Omtale: Styrketrening for jenter
Dette er boken for alle jenter som ønsker en sterkere, friskere og slankere kropp. Den inneholder alt vi trenger å vite om effektiv og korrekt styrketrening, riktig kosthold og hvordan øke fettforbrenningen slik at de nytrente musklene synes.
Det er en teoretisk bok med tanke på dybdekunnskapen forfatterne besitter, men den er praktisk vinklet slik at leseren skal bli motivert til å både utføre øvelsene som anbefales, og kostholdsendringene som foreslås. Boken inneholder en omfattende treningsguide med steg-for-steg-bilder av alle øvelsene som beskrives i boken.
- Dette er oppfølgeren til Bygg muskler, som har ligget på bestselgerlisten
- Forfatter Martin Norum er et kjent navn i media (treningsekspert for TV2, VG osv.)
- Boken suppleres med videomateriell på nett som man får tilgang til via QR-koder i boken.

onsdag 26. februar 2014

Omsider - Tacokake

Det er ei ukes tid siden jeg blogga sist. Ikke at jeg ikke har hatt noe å blogge om, men travle dager og litt annet har kommet i veien. Men nåååååååå back in bissniss.

I dag tidlig streifa noe i sidesynet mitt inne på Facebook. Tacokake. Og jeg må innrømme at jeg har ikke klart å tenke på noe annet i hele dag. Så på handlelista skrev jeg:

  • Fullkorns tacolefser
  • 1 pk karbonadedeig
  • 1 boks ekstra lett rømme
  • 1 glass tacosaus
  • Lett gulost
  • Mais
  • Paprika
  • Rødløk


Sånn gjør du (4 porsjoner):
Sett stekovnen på 200 grader. Stek karbonadedeigen og krydre med tacokrydder (gjerne hjemmelaget, det er uten sukker)
Kle ei rund kakeform med bakepapir. Legg ei fullkornslefse i forma. Smør med 1 ss ekstra lett rømme og ha på tacosaus. Legg på 1/4 av karbonadedeigen og strø på maiskorn, paprikabiter og løkbiter. Legg på ei lefse til og gjenta. Tilsammen 4 lefser. Avslutt med karbonadedeig, mais, paprika, løk og 2 dl raspet ost. Sett forma i ovnen og stek i ca 10 min (til osten er gylden). Ta ut forma og ta vekk ringen rundt kakeforma. Del tacokaka i 4 serveringsbiter og legg på fat. Server med salat. Nam nam!!

Gjett om dette falt i smak!! Og for de kaloriinteresserte inneholder hver porsjon 488 kcal. 

På treningsfronten går ting bare bedre og bedre. I dag tidlig blei det ei gå/joggeøkt på 5,3 km. Nå klarte jeg å løpe 10 min, gå 3 min og løpe 10 min. Så ble det en rask gåtur tilbake til bilen. Herlig start på dagen.

I morgen blir det giveaway på bloggen min, så følg med - følg med :) 

tirsdag 18. februar 2014

Mamutsalg, Iherb, matvaretesting og fiskegrateng


Ohoooi! I kveld har jeg mye på hjertet!! Lag deg en kopp te og les til øyet blir stort og vått.

Dagen i dag starta med at jeg var en tur i "Bartebyen" sentrum. Jippi - Mamutsalg!! Jeg fant to bøker på Norli i Nordregate som fikk lov å være med meg hjem. Den ene heter 50 snarveier til fettforbrenning og den andre heter Tren deg sprek, spis deg slank. Nå har jeg ikke rukket å finlest dem enda, men jeg kan si såpass mye at her er det mye bra lesestoff og mange bra tips. Særlig sistnevnte bok kan være et nyttig redskap for deg som ønsker å komme i bedre form og kvitte deg med noen kilo. I denne boka finner du både gode treningsprogrammer for nybegynnere og tips og oppskrifter til mat. Jeg gleder meg til å ta med bøkene på senga og begynne å finstudere i kveld.

Bøkene kostet kr 149 pr stk.

På vei hjem var jeg innom butikken. Jeg var så spent på en del av de nye matvarene som kommer i butikken i disse dager. I handlekurven havna to forskjellige salater. En youghurt i salat med skinke, agurk og hvitløk (230 kcal pr 100 gram) og youghurt i salat med reker, ingefær og pepperrot (185 kcal pr 100 gram). Begge fra Delikat. Jeg plukka også med meg den nye ketchupen med 50% mindre sukker og søtet med stevia. (65 kcal pr 100 gram) Et kjempebra alternativ til den som ikke har tilsatt sukker, men derimot søtet med aspartam. Og helt til slutt fikk jeg med meg den nye, magre cottage cheesen med eple, pære og vanilje (92 kcal pr 100 g). 

Salaten med skinke var kjempegod på brødskiva. Den med reker var...tja... ikke sååå god. Det var en slags merkelig ettersmak. Kanskje pga pepperrota? Ketchupen sto til mer enn godkjent og på kveldsknekkebrødet blei det testa cottage cheese. Den var YAMMY!!! Oooh! Trenger ikke ha på noe ekstra søting i form av syltetøy eller noe. 

Ketchup og yougurtsalater med hhv skinke og reker

Hjemmebakt grovbrød med skinesalat og rekesalat var både godt og mettende. 

Den nye, magre cottage cheesen med eple, pære og vanilje anbefales!!! 

Etter lunsjen var fortært ringte DHL. De kom med pakke til meg fra Iherb. Godsakene som kom denne gangen var en stor boks mandelmel, en boks D-vitaminer, stevia med mørk sjokoladesmak og sukkerfri gelegodis med C-vitaminer. D-vitaminer må vi bli seriøst flinkere til å ta om vinteren!!! Flere og flere studier tyder på at vi får i oss alt for lite og at D-vitaminmangel og overvekt ofte har en sammenheng. Og så var det steviadråpene mine da. Til dessert i dag tok jeg et par ss mager cottage cheese, 4 dråper steviasjokolade og noen biter appelsin. De steviadråpene satte en fantastisk god sjokoladesmak på cottage cheesen og sammen med appelsinene ble det så godt at jeg måtte styre meg for å ikke spise mere. 

Godsakene fra Iherbpakken min. I tillegg fikk jeg med meg en hudkrem. Alt for under 200 kr. 

Til middag i dag sto hjemmelaget fiskegrateng på menyen. Populært for store og små. Her er oppskrifta jeg bruker til 4 personer:

400 gram torskefilet kokes og deles i biter. 
2 dl tørr fullkornspasta kokes i lettsaltet vann
Evt litt snittet purre

Hvit saus:
4 dl lettmelk
2 ss hvetemel
3 egg
salt, pepper og muskatnøtt
Brødrasp

Lag meljevning av litt av melka og melet. Kok opp resten av melka og tilsett jevninga. Visp hele tiden for det brenner seg lett fast. La det koke i minimum 5 minutter for å få vekk melsmaken. Smak til med salt, pepper og muskat. Ta kjelen av plata og avkjøl bittelitt. Tilsett 3 eggeplommer. Bland makaroni, fisk og saus (og evt purre) i ei ildfast form. Stivpisk eggehviter og vend forsiktig i forma. Strø på litt brødrasp. Stek på 220 grader i 20 minutter. Server med kokte poteter og kokt gulrot. Evt raspet gulrot. 


Og heeelt til slutt. I morgen tror jeg at "Styrketrening for jenter" kommer i posten. Da blir det giveawayinnlegg. Følg med - følg med!!


mandag 17. februar 2014

Treningspartner og helstekt svinefilet med søtpotetmos

God mandagskveld alle.

Planen i dag var å ta intervalløkt på mølla, men jeg endte opp med å løpe ute. Det var litt surt og kaldt med sludd i lufta, men jeg kan love at jeg blei fort varm. Da jeg kom hjem logga jeg meg på trenpanett.no og tok en runde med styrketrening, helkropp. Jeg kan ikke få lovprist opplegget nok. Og i dag var jeg ekstra heldig fordi jeg fikk en super treningspartner og motivator. Lillesnuppa mi på 2 år heiv seg med og tok knebøy så det kost etter. Og da det var tur for rumpesqueeze kom hun og satte seg på magen min og var ekstra vekt så gjett om den øvelsen blei effektiv da. Og helt i min ånd. Sunnere - sammen. For hele familien!


Juhuuuu mamma! No kjøøøøøøør vi! Kåmm ån!

Til middag i dag ble det gårsdagens middag, siden vi var på middagsbesøk i går. Helstekt svinefilet med mos av søtpoteter. Og brokkoli som ekstragrønnsak. 

Svinefilet får man ofte kjøpt på tilbud på butikken. Det er magert og godt kjøtt og med litt marinade får man en nydelig smak. Denne gangen hadde jeg kjøpt ferdig marinert svinefilet i Sverige, men søker du på nettet etter marinader finnes det mange varianter. Og har man ikke lyst til å lage selv så kan jeg anbefale de ferdige marinadene til Santa Maria. Særlig den med hvitløk og urter er favoritt her i huset.

Sånn gjør du det: 
Beregn 150 gram kjøtt pr pers. (Til menn beregner du 200 gram)
Tørk av marinaden fra kjøttet. 
Varm stekepanna og ha oppi litt olje evt en liten ss smør. 
Brun fileten på alle sider. 
Hell oppi 1 dl vann, skru ned plata på 2 og legg på lokk.
La fileten ligge og surre mens du lager resten av maten.
La den hvile litt og skjær opp i fine stykker.



Mos av søtpoteter (4 porsjoner):800 gram søtpotet
2 fedd hvitløk
saften av 1/2 lime
vann

Skrell søtpoteten og skjær i biter og legg i en kjele sammen med hvitløk. Press en 1/2 lime over og fyll på med vann til det dekker søtpotetene. Kok opp under lokk og kok til søtpotetene er godt møre. Hell av kokevannet. Bruk en rotmoser og stapp alt sammen med 1 ss smør. Bland inn 1 dl melk. Smak til med salt og evt pepper.

Mos av søtpoteter er blitt en skikkelig favoritt her i huset. Prøv det sammen med f.eks kjøttkaker eller pølser. Eller koteletter som jeg har skrevet om før.



Ønsker du å få tilsendt ukentlig nyhetsmail med forslag til sunn og variert ukesmiddagsmeny? Send en mail til sunneresammen@gmail.com  
Mailen blir sendt ut hver fredag sånn at du har god tid til å planlegge handleliste og gjøre innkjøp. 

søndag 16. februar 2014

Middagsplanlegging

Middagsplanlegging og storhandling for ei hel uke om gangen er lurt!! For det første er det økonomisk. Du slipper alle småturene innom butikken etter jobb. Disse småturene har en tendens til å bli ganske så dyre fordi det havner ofte en del ting mer i kurven enn du tenkte. For det andre er det tidsbesparende. Du har klart alle ting du trenger og kan dra rett hjem og sette i gang matlaginga. For det tredje er det ganske så sunt fordi du har mulighet til å planlegge gode og sunne middagsretter i fred og ro. Rekk opp hånda alle dere som har stått skrubbsulten i butikken og lurt på hva du skal ha til middag, for så å ende opp med noe fort og lettvindt halvfabrikata (eller helfabrikata) og i tillegg har mumsa en sjokolade i bilen på vei hjem.

Jeg har sittet og lagd ferdig middagsplanleggere til kurset mitt i dag. Dette er laminerte planleggere man skriver på med overheadtusj/whiteboardtusj og som inngår i kursmateriellet. Dette vil gi mine kursdeltakere mulighet til å planlegge menyen sin sammen med resten av familien. Hos oss pleier vi å sette oss ned og finne inspirasjon i kokebøker og på nettet. Det er jo så utrolig mye spennende og godt man kan lage som passer for hele familien. Ofte blir man matlei fordi man spiser for ensidig i kosten. Med variasjon og balanse mellom magert kjøtt og fisk, masse grønnsaker og fullkornsprodukter sikrer man at man får i seg de næringsstoffene kroppen trenger for å fungere optimalt.

Har du lyst på din egen middagsplanlegger til deg og din familie, ta kontakt så fikser vi det :)

I dag blir det ingen middagsinnlegg fra meg fordi vi er bedt bort på middag. Men i morgen er det en ny dag og nye muligheter. I mellomtiden - carpe diem. 

lørdag 15. februar 2014

Topptur og enchiladas til middag. Og pannekaker til dessert.


God lørdagskveld alle. Etter en litt lat dag i går var det godt å bevege seg i går. Jeg og husets 16 åring bestemte oss for å kle på oss og ta oss en topptur til Vottåkammen (Skaun kommune) i vinden. Fra parkeringsplassen er det ikke så langt. 1 km bare. Men kraftige stigninger, så vi fikk virkelig pulsen opp. Hardfrosset snø var det også, så det var partier som var kjempeglatte. Men vi kom oss opp og ble belønnet kjempeutsikt utover Trondheimsfjorden. Og jeg måtte jo selvfølgelig ta et stunt på toppen.


Til lørdagsmiddag i dag sto Enchiladas på menyen. Enchiladas er fylte tortillalefser. Typisk nok hadde jeg glemt å kjøpe fullkornslefser til meg selv, men for en gangs skyld unte jeg meg vanlig lefse. 

Til 4 personer trenger du:

4 tortillalefser, gjerne fullkornslefser
500 gram svinekjøttdeig (du kan fint bruke kyllingkjøttdeig, karbonadedeig eller vanlig kjøttdeig)
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1/2 glass medium tacosaus
1 boks maiskorn
1 paprika i biter
raspet ost. 
Salat som tilbehør


Varm litt olje i ei dyp panne eller jerngryte. Varm 1 ss olivenolje og blank løk og hvitløk et par minutter. Ha oppi kjøttdeigen og stek. Tilsett krydder, hermetiske tomater og tacosaus. La putre litt. Tilsett mais og paprika. Avkjøl. Fordel fyllet på lefsene, strø på litt ost på hver lefse og rull sammen. Legg på bakepapirkledd stekeplate. Strø gjerne litt ost på toppen. Stek på 225 grader midt i ovnen i 5-7 minutter. Server med salat ved siden av. Hos oss bruker gubbelure litt lettrømme (mager kesam går også fint) og jeg liker guacamole. Jeg var litt smålat i dag, så jeg kjøpte ferdig i ferskvaredisken på butikken. Den milde varianten er utrolig god synes jeg. Og består hovedsakelig av avocado og ikke kunstige greier.


Til dessert lagde vi banan/havregrynpannekaker. Jeg gjorde en vri på oppskrifta jeg fant så mine pannekaker lager du sånn:

2 godt modne og moste bananer
1,5 dl store havregryn
2 ss PB2 med sjokoladesmak
5 dråper stevia med vaniljesmak

Bland alt sammen og stek små lapper i panna. Jeg fikk 6 lapper av denne oppskrifta. Server med litt mager vaniljekesam og friske blåbær. Eller annet du liker. Nydelig og godt. Disse kan fint brukes som frokost og lunsj også.


PB2 har jeg skrevet om i to tidligere innlegg. Her og her.  Jeg minner igjen om at har du aldri handlet på Iherb før så kan du bruke rabattkoden HRK170. 

Da ønsker jeg alle dere flotte mennesker en kjempefin lørdagskveld. 

fredag 14. februar 2014

Oooooh! Pizza og juice! Og planlegging av "Sunnere - sammen!-kurs"

God fredagskveld godtfolk. Nå var det sannelig godt med helg. Det har vært ei travel uke, litt småsjaber har jeg også vært og heftig karneval på jobb i dag, så da var det perfekt å starte helga med pizza. Jeg har skrevet om min sunne og gode pizza i et tidligere innlegg, her. Jeg kan bare ikke få forklart nok hvor god pizza med grov pizzabunn er. Det smaker liksom helt annerledes og så er det jo så mye mer mat i det enn i hvetemelsbunn, så man blir jo fortere mett.

Det var populært hos lillesøster at mamsn var pusekatt i barnehagen i dag. 

Som kveldskos dro jeg fram juiceren min og lagde skikkelig energibombe av en juice til storesøster og meg. Appelsin, ananas, gulrot, lime og ingefær gjorde susen. Til en halv liter juice brukte jeg:

2 appelsiner
1/4 ananas
2 gulrøtter
1 lime 
4 cm ingefær

Appelsiner er proppfulle av c-vitaminer. Ananas er også en god kilde til vitamin C, samt vitamin A. I tillegg inneholder ananas et fordøyelsesfremmende enzym, bromelain, som stimulerer og letter nedbrytingen av tungt fordøyelig mat. Ananas skal også være betennelseshemmende. Gulrot inneholder vitamin A, har høyt fiberinnhold, og inneholder betakaroten, noe som gjør at du ved jevnlig inntak får fin brunfarge til sommeren. Lime tilhører også sitrusfamilien og er en god kilde til vitamin C og A. Ingefær er selve rosinen i pølsa. Ingefær har så masse gode egenskaper at det er et helt studie i seg selv. Viktigst av alt er kanskje at den nedsetter risikoen for hjerte- og karsykdommer fordi den er blodfortynnende (obs obs hvis du går på blodfortynnende medisin!! Konferer med lege). 

Nam nam!! 


Juicing har blitt mer og mer populært og salget av juicepresser og - sentrifuger har gått rett til himmels. Det finnes juiceoppskrifter for det meste. Søk litt på nettet så finner du sikkert mange spennende juicer. Del gjerne oppskrifta med meg :) Her er for eksempel oppskrift til noen detox-juicer. 

Helt på tampen kan jeg nå fortelle at jeg har bestemt meg for å starte kurs i Sunnere-sammen! To kurs er konkret under planlegging (I Buvika og på Løkken verk), og mange andre ideer skribles på papiret. I tillegg planlegger jeg et samarbeid sammen med damene bak nettstedet trenpanett.no Det kan bli et skikkelig spennende og bra opplegg. Kunne du tenke deg å delta på kurs så send meg en mail.

Har du ikke forska på trenpanett.no?? Da synes jeg så absolutt du burde ta en titt og se om det kan være noe for deg. De har masse forskjellige typer trening på forskjellige nivåer og som passer for store og små, gammel og ung. Og flere treningsvideoer kommer. Her kan du trene når du vil og hvor du vil, så lenge du har internettilgang. Og ikke er det dyrt heller. 

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en super fredagskveld. Tudeliduuuu :)





torsdag 13. februar 2014

Kjempegod granola med PB2

Jeg må bare skrive et innlegg om flere bruksområder til PB2. I dag ble jeg inspirert på Pinterest og lagde granola med PB2. Den blei knallgod. Og enkelt da.

4 ss PB2. (Jeg tok to av den vanlige og to med sjokolade)
3 ss vann
2 ss honning

Dette røres sammen og puttes i mikroovnen i ca 30 sek. Skal bli flytende.

Tilsett 1/4 ts kanel og 1 ts vaniljesukker og bland inn havregryn til en tjukk grøt. Fordel utover stekeplate på bakepapir og stek i ovnen på 225 grader til blandinga er gylden. Rør i det et par ganger underveis.

Avkjøl det sånn at det blir crunchy og oppbevar på glass. Nyyydelig sammen med f.eks mager vaniljekesam som et mellommåltid.

Man kan selvfølgelig også ha i litt hakket valnøtt og rosiner eller hva man nå liker.

Hjemmebakt brød og PB2

God ettermiddag alle.

I går kveld heiv jeg meg rundt og bakte brød igjen. Det er et par uker siden sist, fordi det har vært så travelt. Jeg var seriøst lei av kjøpebrød nå. Og i tillegg er det så mye mer mat i 2 skiver hjemmebakt brød kontra 2 skiver kjøpebrød. I tillegg er det mye sunnere. Kaloriinnholdet er ca det samme i det kjøpebrødet vi bruker (Monstergrovt barnebrød fra Kiwi) og mitt grove brød - ca 70 kcal pr 100 gram. Men i hjemmebakt brød slipper du ekstra tilsatt gluten (som ofte gjør magen oppblåst) og du får ekstra med fiber som magen liker så godt og har lav GI. I tillegg er kjøpebrød pumpa full av luft så man må ofte ha ei skive ekstra for å bli mett.

Oppskrifta jeg bruker finner du her. Den er fra Grete Roede og gir utrolig gode og saftige brød. Det jeg gjør anderledes er at jeg har oppi 3 dl ekstra med vann sånn at deigen blir klissete. Jeg "heller" den i formene i stedet for å bake ut (Non-knead bread). Jeg synes brødet blir saftigere da. I tillegg har jeg oppi ei god ts "Ekstra fersk" (det finner du sammen med gjær i butikken).

Hva er din favorittoppskrift på hjemmebakt brød?? Skriv gjerne i kommentarfeltet. 


Her ser dere mitt nybakte brød. På skivene har jeg testa PB2 som jeg skrev om i går. Og gjett om det var godt!!! Det var en helt tydelig peanøttsmak og en mild sjokoladesmak. Gjett om det blir flittig brukt på brødskiva fremover. Nå gleder jeg meg til jeg skal teste det ut i bakst. Snickerskake kanskje?

Du finner PB2 på Iherb her. Hvis du aldri har bestilt på Iherb før så er det altså ikke vanskelig i det hele tatt. Det er som å handle i en vanlig norsk nettbutikk. Bare pass på å holde deg under 200 kr grensa for å slippe toll og moms. Er det første gang du bestiller fra Iherb kan du bruke koden HRK170 i rabattkodefeltet når du kommer til kassa. Da får du 5 % avslag på bestillinga di.

Da er det snart tid for middagslaging her i gården. Svensk Kassler med rotmos. Yummy.



Jeg avslutter med et nydelig bilde jeg har fått låne fra Maries Verksted.  Carpe diem! 







onsdag 12. februar 2014

Min første Iherbpakke og fiskekaker til middag.

Dagene går fryktelig fort, det ble ingen blogginnlegg i går, men her er dagens.

Til min store glede fikk jeg min første pakke fra Iherb i dag. Jeg har vært flere ganger inne på nettstedet og myst men har ikke bestilt noe. Før nå. Jeg bestilte den naturlige søtningen Tagatose, en pakke Yogi te og så det spennende produktet PB2. PB2 er peanøttsmør i pulverform og inneholder hele 85 % færre kalorier enn vanlig peanøttsmør. Pulveret røres ut i vann til en slags pasta og brukes som pålegg eller i kaker. Bakekona har testet PB2 til mye og mangt, og her er et innlegg om snickersbiter. Det skal definitivt testes!!

Tagatose er som sagt et naturlig søtningsmiddel som har 92 % av søtsmaken til vanlig sukker, men som har meget lav GI (2) og har dermed liten innvirkning på blodsukkeret. Perfekt for folk med diabetes og hvis man vil ned i vekt. Kun 15-20 % av tagatosen tas opp av kroppen. Den inneholder også kun 1,5 kcal pr gram i motsetning til sukker som har 4 kcal pr gram. Jeg testa det i brokkolisalaten jeg lagde til fiskekakene mine i dag og det funka kjempefint!!

Å handle på Iherb er definitivt noe jeg kommer til å gjøre mer av. På Iherb finner du en masse "helsekostprodukter" til en mye lavere pris enn i Norge. Selv med porto sparer man penger på å handle der. Leveringstiden var helt ok. 2 uker med vanlig post. Hvis man betaler litt ekstra porto blir pakken sendt med ekspress og kommer raskere frem. Ofte kan man få med "freebies" og tilbudsvarer til en ekstra lav pris.

Her er Iherbpakken min. I kveld skal jeg teste ei skive brød med PB2, sjokoladesmak til kvelds :) Husk å bestille for under kr 200 (utenom frakt) for å slippe toll og moms.

Det blei fiskekaker til middag i dag. Bestemors fiskekaker fra Coop er knallgode!! Og så inneholder de hele 78% fisk. Det finnes nok fiskekaker med mindre kalorier, men jeg synes faktisk man må se på innholdet også, ikke bare kaloriene. En pakke inneholder 4 store fiskekaker og holder fint til min lille familie på 3. Ved siden av fiskekakene serverte jeg den vanvittig gode brokkolisalaten jeg skreiv om før her en dag. Da brukte jeg den til kalkunfilet. Og i dag altså til fiskekaker. Fiskekakene varmet jeg i ildfast form i ovnen mens potetene kokte og jeg lagde salat. Knallgodt!

Til slutt må jeg nevne at det snart er tid for min første giveaway. Jeg har fått et eksemplar av boka Stryketrening for jenter fra Cappelen Damm som jeg gir bort for å feire Sunnere-sammen! suksessen. Så følg med - følg med :)

PS.... det nærmer seg fullmånetid og mange får økt væskeansamling i kroppen som følge av dette. Er du opptatt av vekta di kan det være en fordel å pakke den vekk ei ukes tid....

Og heeelt til slutt: Hva er ditt aller beste Iherb-tips til en nybegynner??? 

mandag 10. februar 2014

Supersunn bursdagsbuffet og morsdagspremie.

Da var det jaggu mandag igjen. Helga har fløyet avgårde i 2 årsbursdagsfeiring for snuppa mi, inspeksjonstur til campingen og masse kvalitetstid med familien. Og et par gode treningsøkter selvfølgelig. Men her er jeg igjen - klar til å lage blogginnlegg om begivenhetene.

På lørdag skulle vi feire minstedattera mi sin 2 årsdag og jeg fant ut at kake måtte vi jo ha! Meeen så var det at det skulle være litt sunt også. Jeg hadde hørt mye skryt om kakemixen til Funksjonell mat. Den får du kjøpt på diverse helsekostbutikker samt på Meny i 2 varianter. Her kan du lese litt om den sunne kakemixen.

Jeg bestemte meg for at jeg skulle bruke opp et par bananer som var godt modne, så jeg moste dem og blanda dem i mixen før jeg helte røra i ei form og stekte den. Bunnen blei skjært ut til Hello Kitty-hode og delt i to og herfra er det ikke sååå sunt. Den fylt med litt vaniljekrem og trukket med marsipan. Men pga bananen fylte jeg ikke med sukkersøtt syltetøy og vanlig krem.

I tillegg  lagde jeg ei blanding av mager cottage cheese og mager vaniljekesam og noen dråper stevia med vaniljesmak. Og så rørte jeg inn friske bringebær. Nyyydelig og friskt. Litt mat måtte vi også ha, så jeg valgte pastasalat med kylling og hjemmelaget dressing (mager kesam med herbamare, hvitløkspulver og provencekrydder). Hos oss er det litt sånn at den liker ikke det og den liker ikke det. Derfor blanda jeg isbergsalat, pasta og stekte kyllingbiter i en stor bolle. Så brukte jeg tacoskålene mine og putta oppi diverse andre grønnsaker som folk kunne forsyne seg av selv. Da unngår man at noen ikke spiser noe fordi "jeg liker ikke tomater". Lurt! Det var ikke mange restene tilbake da gjestene hadde dratt.

Jeg må forte meg å si at jeg er seriøst ingen kakepynter! Kakene i midten bak er avskjær etter Hello Kittykaka mi (i tilfelle noen ikke vil ha marsinpansøtsakene) samt noen få kjeks jeg hadde i skapet.
Helga mi blei avslutta med noe kjempemorsomt. Jeg fikk mail om at jeg hadde vunnet en "Lik og del" konkurranse på Facebook. 6 måneders gratis trening på trenpånett.no Fantastisk! Jeg fikk tilgang allerede i går kveld og måtte jo inn og myse. Det er utrolig mye variert trening på den siden. Styrke, Aerobic, Yoga og mor/far og barn for å nevne noe. Og hvert hovedtema inneholder mange varianter. Jeg bestemte meg kjapt for at mandagens styrkeøkt skulle være 18 minutter helkropp. Etter morgencardioen i dag kjørte jeg rett hjem og starta pc'n. Og for ei bra trening!! Det som gjorde den så bra var at den var så lettvindt, man trenger ikke noe utstyr (bortsett fra evt ei matte), instruktøren var folkelig og helt vanlig og øvelsene var enkle og lette å følge. Dette skal jeg virkelig bruke så ofte jeg kan. 



Det lure med trenpånett er at du kan trene hvor du vil og hvor du vil så lenge du har internettilkobling tilgjengelig på pc/telefon. Så skal du på jobbreise, ferie, weekendtur, ikke liker å trene på senter eller bare har problemer med å komme deg ut av huset for å trene må jo dette være tingen. Og det er ikke dyrt heller. Og ingen bindingstid. Dette kan jeg virkelig anbefale på det varmeste. Jeg gleder meg til å teste resten. I morgen tidlig tror jeg at jeg må teste yoga før jobb.

Da håper jeg dere alle får en strålende kveld og natt. Husk at god søvn er godt for helsa og øker forbrenninga.


fredag 7. februar 2014

Min vei til et slankere liv og kalkunfilet til middag.

I dag måtte jeg knipse et bilde foran speilet. Skikkelig selfie. Men grunnen er at jeg ville sammenligne med et bilde der jeg veide like mye som før jeg starta livsstilsendringsprosjektet mitt. 12 kg mer enn i dag. Og du verden for en forskjell!! Jeg fikk skikkelig hakeslepp. Jeg merker jo på klær og alt at jeg har blitt slankere, men at det skulle se sånn ut det skjønte jeg faktisk ikke før jeg så det svart på hvitt.

Og folkens - når jeg kan så kan dere også!!

Sunt og magert kosthold (1600 kcal om dagen), trening og masse motivasjon og viljestyrke gjør susen. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om kostholdet mitt. Og også om treninga mi.  Men det viktigste av alt er at jeg har tatt ting gradvis. Jeg brukte over en mnd på å komme inn i nye måltidsrutiner og bli kjent med porsjonsstørrelser og faktisk lære meg å lage mat nesten helt på nytt. Jeg har jo alltid vært en ræser på "feitmat". Nå har jeg måttet lære meg å lage mat uten masse smør, fløte og rømme. Og det går faktisk an.

Etterhvert har jeg intensivert treninga. Det startet med daglige gåturer før jeg gikk over til gå/løpe intervaller med appen Endomondo som motivasjon. Nå har jeg i tillegg intensivert styrketreninga. Det er rett og slett kjempedeilig å føle seg i så mye bedre form etter bare ei kort stund. 2,5 måneder har jeg brukt på dette prosjektet så langt. Det er enda et stykke igjen, men jeg ser lysning i tunnelen.
Her i forigårs lasta jeg ned en genial app. Mattilbud heter den. Den har samlet kundeavisene til alle de store matvarekjedene i Norge. Man velger området man bor i og så kommer kundeavisene til ditt område opp. Der kan du se hva nærbutikkene dine har på tilbud denne uka. Ukens helgatilbud på Kiwi denne uka er marinert kalkunfilet. Det kjøpte jeg og lagde kjempegod middag. Jeg stekte kalkunfileten i panna (stekeskorpe først, så 20 min på svak varme under lokk i steikepanna). Serverte med fullkornsris og verdens nydeligste brokkolisalat. Den har jeg funnet på bloggen til bakekona. Jeg har smakt den usunne varianten med masse majones tidligere. Da fikk jeg den servert til nyttårskalkunen. Denne varianten er med mager kesam. Ganske mye sunnere med andre ord. 


I dag starter Sunnere - sammens OL femmil. 5 mil skal tilbakelegges i løpet av OL-perioden. Det blir et snitt på 3,3 km daglig. 31 damer i gruppa mi har meldt seg på. Er du med oss??? Kommenter gjerne under her på dette innlegget :) 


Da gjenstår det bare å si: Heia Norge!! Heia oss!!! 

torsdag 6. februar 2014

Lihkku beivviin, sunn finnebiff og reinsdyrkjøtt forøvrig

Lihkku beivviin - gratulerer med dagen til alle samefolk.

Og som den halvsamen jeg er måtte jeg selvfølgelig lage finnebiff til middag i dag. Reinsdyrkjøtt er utrolig smaksrikt og magert kjøtt som fint kan brukes både til hverdags og fest. Det som kan bremse litt er prisen, den er litt stiv. Men en 400 grams pose med reinsdyrskav kan brukes til så mangt. Hva med reinsdyrwok, reinsdyrskav i pita eller en deilig viltgryte?

I dag var som nevnt finnebiff på menyen. Det finnes utallige varianter av finnebiff og de fleste kjenner den kanskje som fullstappa med rømme og fløte. Noen ganger kan man selvfølgelig kose seg med "feitmat", men når man holder den magre linja som jeg gjør for tia lagde jeg min egen magrere variant.


Lihkku beivvin, morgenkaffe i koppen og finnebiff til middag. 

For å lage min magrere finnebiff til 3 personer trenger du:
400 gram reinsdyrskav
1/2 løk i biter
8-10 champingnon i skiver. (Gjerne mere hvis du er glad i champingnon)
2 ss hvetemel
3 dl vann
1 boks ekstra lett rømme (rømmekolle)
1 buljongterning
salt og pepper
Evt einebær eller annen type viltkrydder. 
1/2 pose blomkålblanding

Varm ei jerngryte (eller stekepanne) og ha oppi 1 ss smør. Stek reinsdyrskavet, løken og soppen. Strø over hvetemel og vend inn med kjøttet. Tilsett vann og kok opp. Tilsett rømmebegeret. La alt sammen småkoke i 20 minutter. Tilsett blomkålblandinga og la alt bli gjennomvarmt. 

Server med poteter (gjerne mandelpoteter) og tyttebærsyltetøy (om du liker det). 



Da er det bare å si bon apetitt! 

onsdag 5. februar 2014

Fornuftig frokost og torsk til middag.

Jeg fant ut at jeg måtte skrive et innlegg om frokost. Etter min mening er frokosten det viktigste måltidet om dagen. Etter ei (forhåpentligvis) god natts søvn der forbrenninga har vært på sitt laveste i løpet av døgnet trenger kroppen drivstoff for å komme i gang igjen. Mange hopper over frokosten og spiser ikke før langt ut på dagen. Det som skjer da er man blir stupsulten utover dagen og hiver innpå det man kommer over og i alt for store mengder.

Så - hva skal man spise til frokost da? Først - styr unna store mengder frokostblandinger! De inneholder som regel masse sukker. Joda, det står sikkert at de inneholder store mengder fiber. Men med alt sukkeret som er tilsatt kan fort skåla med frokostblanding inneholde flere hundre kalorier. Ta nå f.eks Fitness fruit fra Nestle. Den inneholder 362 kcal pr 100 gram. Og hele 26,3 gram sukker. Det vil si at 1/4 av de hundre grammene med musli er sukker!!! Hvis du vil sjekke flere frokostblandinger kan du lese testen til Bra Mat her.


En god frokost bør være balansert med både karbohydrater, fett og proteiner. Mengden frokost kommer an å om du skal ned i vekt eller om du bare vil spise sunt for å holde vekta. Skal du ned i vekt og teller kalorier så bør en frokost være på rundt 200 kalorier. Da er to knekkebrød med skinke for lite! Spiser du to grovbrødskiver med 40 gram magert pålegg er du oppe i ca 200 kcal. Du kan gjerne spise knekkebrød i stedet for brød. Da bør du spise 3 knekkebrød. I tillegg bør du drikke et glass melk, gjerne ekstra lettmelk med D-vitamin. Og grønnsaker. Fyll på med tomat, agurk og paprika eller hva du nå enn liker. Du kan også bytte ut 1 grovbrødskive med et kokt egg. Egg er en fin kilde til sunt fett og proteiner. Proteinrik mat gjør at man holder metthetsfølelsen lengre utover formiddagen.

Det finnes masse gode oppskrifter på grovt brød. Grete Roede har et brød som heter Geir Olsens Grete Roede brød. Det er et saftig og smaksrikt grovbrød som holder seg lenge. Her er oppskrifta. Et tips kan være å øke væskemengden sånn at det blir et "non-knead brød". Jeg liker det best.

På tampen av innlegget, i dag sto torsk på menyen. Jeg var ikke potetsulten, så jeg kokte ekstra masse grønnsaker. På grunn av travel dag og seinvakt ble det frossengrønnsaker. Men det er ganske mye bedre enn ingen grønnsaker! Jeg toppet det hele med et par ss mager kesam og drysset på litt sitronpepper. Yuuum! Fisk må man spise mer av.



Gi meg din beste fiskeoppskrift :) 

Morgencardio og verdens beste samvittighet

Etter ei god natts søvn bestemte jeg meg for å legge inn ei treningsøkt før jobb i dag. Seinvakt er gull!

Først ble det intervallkjøring på mølla. 4,7 km på 36 min er veldig ok. Etterpå blei det en runde med styrketrening. Jeg fokuserer hovedsakelig på kjernemuskulatur for tia. Og det helt uten en masse utstyr. I dag brukte jeg kun ei matte og en stor ball og fikk tatt en hel masse gode øvelser. Mer trenger man faktisk ikke. Ei som trente samtidig med meg hadde litt bedre tid enn meg og hadde lagd seg sin egen sirkeltrening. Jeg fikk lov å ta bilde av treningskroken hun hadde rigga seg.

Som dere ser - det var ikke mye ekstrautstyr her heller. Mye av dette kan man lett erstatte med ting man finner i huset. En god investering vil være ei matte, strikk og en treningsball.

Etter treninga mi var det rett hjem og frokost. Mat etter trening er viktig. Man må få opp karbolageret og fylle på med proteiner. Så i dag besto frokosten av 1 egg vispet sammen med ei god ss cottage cheese og litt provencekrydder. 2 min i mikroen og vips har man en liten porsjonsomelett. Sammen med et ryvita knekkebrød, litt paprika og resten av eplet jeg spiste før trening blei dette en super start på dagen.


Morgencardio er en utmerket start på dagen. Det får i gang forbrenninga og man får skikkelig energikick. I tillegg har man økt forbrenning langt utover dagen fordi musklene fortsetter å jobbe. Spis litt frukt før treninga og sørg som sagt for en balansert frokost kort tid etter treninga.

Da gjenstår det bare for meg å ønske alle en suuuper dag. Tudeliduuuu!

tirsdag 4. februar 2014

Fullkornspasta med ostesaus og sunne valg

Etter en travel dag på jobb var det godt å hive på seg treningstøy og gå/løpe 5 km før jeg lagde middag. På menyen i dag sto det pasta med ostesaus. I utgangspunktet høres jo ikke dette særlig sunt ut, men ved å gjøre noen smarte grep ble det likevel en supersunn middag. I det hele og det store kan man spare inn på mye fett og usunn karbo ved å ta noen smarte grep i hverdagen. I denne ukes Norsk Ukeblad står det en artikkel om hvordan man kan gå ned i vekt ved bare å bytte ut enkelte produkter med noen sunnere alternativer. Eksempler er:

Bytt ut 3 brødskiver 5 dager i uka, Tine ekte smør (750 kcal) med vita hjertego (370 kcal)
Bytt ut Go morgen (300 kcal) med 1 lettyoughurt (65 kcal)
Bytt ut 100 g sukker (400 kcal) med 100 g stevia (0 kcal)
Bytt ut 100 g salami (500 kcal) med 100 g skinke (100 kcal)

Og lista er mye lengre.

Hos oss har vi byttet ut vanlig hvitost med lettost, lettmelk med skumma melk, kjøttdeig med karbonadedeig, vanlig leverpostei med mager leverpostei og ris med fullkornsris. 


Så var det dagens middag. Pasta med ostesaus. Her skal dere få oppskrifta. 

Grunnsaus - hvitsaus (kan brukes til ostesaus, fiskeboller og andre retter med hvitsaus)

4 dl skummamelk (du kan selvfølgelig bruke lettmelk også)
2 ss hvetemel

Ta litt av melka og melet og lag jevning. Resten av melka koker du opp. Når det koker tilsetter du meljevninga og lar det småkoke minimum 5 minutter (for å få bort melsmaken). Smak til med salt og pepper. (vent med salt til du har hatt oppi de andre ingrediensene hvis du skal lage ostesaus)

Skal du lage ostesaus tilsetter du 4 skiver lett gulost (jeg bruker Synnøve Finden). I tillegg trenger du en boks picknik kyllingskinke. Skinka skjærer du i terninger. Finsnitt gjerne litt purre og ha oppi. Dette gir en god smak.


Kok fullkornspasta. Hvis du skal ned i vekt beregner du 100 gram ferdigkokt pasta til deg selv. Server med kokt blomkål og brokkoli. Dette gjør at du kan kutte ned på pastaen og heller spise mer grønnsaker. 



Nam nam!! 


mandag 3. februar 2014

Dreamboard og lettvint karbonadedeiglapskaus

Å fikse en blogg når man har ei lita snuppe med ørebetennelse er ikke enkelt. Derfor var det like greit å vente til det ble stille i fjøset. Men her kommer'n!

I går var siste kveld på Grete Roede. Nå skal jeg stå "han av" på egen hånd. Eller dvs.. på egen hånd står jeg ikke, fordi jeg har den fantastiske Sunnere-sammengjengen min. De er mine aller største motivatorer og inspirasjonskilder. Og gjett hva! I helga hadde vi oppsummering etter 1. måneds jobbing. Og det er så fantastisk å kunne si det, men ved å henge i gruppa mi har 44 damer kvitta seg med 137 - ETTHUNDREOGTRETTISJU!!! - kg flesk. Jeg er helt overveldet!!! Jeg får så sykt masse bra tilbakemeldinger fra damene om hvor bra dette funker. Kosthold, trening og motivasjon er gull!!



Motivasjon ja. Som sagt, nå har jeg ingen kursleder til å holde meg i ørene. Så for å ikke miste fokus her i heimen har kjøleskapet mitt fått ny look i dag. Jeg har lagd en "dreamboard" over hvordan jeg vil at dette skal være og bli.


Den nye dekoren på kjøleskapsdøra ser sånn ut. I midten er vekta jeg skal ned til. (Mulig mer, men det er ikke fokus nå). Ved siden av ser dere ei remse med tall. Det er kilo igjen. For hvert kilo jeg kvitter meg med klipper jeg vekk et tall. På arket med kolonner som henger der er treningslista mi. 4 økter i uka skal gjennomføres og krysses av. Øverst står det Topp 7. Det er et "toppturløp" på 3 mil som arrangeres i Trondheim 15. juni. Det har jeg bestemt meg for å delta i. I tillegg har jeg bladd i blader og klippet ut passende setninger og bilder på hva mitt fokus er. Legg nå særlig merke til "Sammen ble vi slanke". Det er en direkte hyllest til Sunnere - sammen-damene mine.

Lag deg en dreamboard på et lett synlig sted du også. Det er skikkelig motiverende og det slår det liksom midt i synet når du ser det. Jeg valgte kjøleskapsdøra for der er jeg jo bortom flere ganger om dagen.

Til middag i dag ble det superlettvindt og sunn, brun lapskaus med karbonadedeig i stedet for kjøtt. Det er så fort gjort å lage at du rekker knapt nok å dekke bordet før maten er klar. I tillegg er dette en type lapskaus som barna ofte liker bedre enn vanlig lapskaus. Grunnen til det er at de slipper å tygge kjøttbiter. Særlig de minste barna setter pris på dette.

Her er oppskrifta (4 porsjoner)

400 gram karbonadedeig steikes. 
Tilsett 2 ss hvetemel og brun litt sammen med karbonadedeigen. 

Ha i en kjele med 0,5 liter vann og en pose lapskausblanding fra frysedisken. Har du tid kan du selvfølgelig skrelle og kutte grønnsaker selv. 

Ha oppi litt sukkerkulør (for fargen sin skyld) og en buljongterning. La alt koke opp og putre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 


Jeg liker litt brød ved siden av, så derfor var jeg i frysern og fant et grov, hjemmebakt rundstykke.



søndag 2. februar 2014

Langtidsstekte koteletter med søtpotetstappe.


I går var jeg jo på "asiabutikk" og handla. Og for første gang handla jeg med meg søtpoteter hjem. Jeg har lest så masse om søtpoteter i det siste at jeg fant ut at dette måtte jeg prøve.

Sakset fra bama.no:

Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Betakarotenet virker beskyttende på alle kroppens celler, blant annet mot skader på arvestoffet som igjen kan lede til kreft. Betakarotenet kan også farge huden din lekkert solgyllen - helt uten bivirkninger!

Bama har en egen side om informasjon om søtpotet, samt oppskrifter. Den finner du her.

Jeg googlet etter oppskrifter og fant inspirasjon til stappe av søtpoteter i bloggen til Silje Bjørnstad

Helt enkelt skrelte jeg 2 søtpoteter og delte dem i biter. Hadde dem i en kjele med vann og skvisa safta av 1/2 lime og putta oppi 2 hvitløksfedd og litt salt. Dette kokte jeg til søtpotetene var møre. Helte av vannet og putta oppi ei lita ss smør og en skvett melk. Og stappa i vei med stapperen min. Man kan sikkert også bruke stavmikser, men jeg synes ofte at mos blir veldig seig når man bruker stavmikser. Smak til om du må ha mer salt og evt pepper.

I god tid før jeg begynte med stappa stekte jeg koteletter i steikepanna til de fikk en gylden skorpe. Da strødde jeg på litt hvetemel og helte oppi 5 dl vann og hadde på lokk. Dette sto og putra på svak varme i et par timer. Lager man koteletter på denne måten blir de skikkelig møre. Og med kokt brokkoli ved siden av ble dette virkelig et sunt og godt herremåltid.


La meg få høre om du har prøvd søtpotet og om du har noen gode oppskrifter. For dette vil jeg bruke mer av!

Styrketrening og salatlunsj

I dag var det skikkelig vårstemning da jeg sto opp, så etter å ha inntatt et halvt eple heiv jeg på meg treningsklær og løp/gikk en rask tur. Da jeg kom hjem starta jeg på februarutfordringa. Den går ut på 3 x minimum 15 min styrketrening i uka. Så lite skal faktisk til for å styrke muskulaturen og stramme opp. Det finnes en haug med øvelser man kan gjøre uten å måtte dra til treningsstudio. Favorittmageøvelsen min trenger jeg hjelp til. Da ligger jeg på gulvet og så står gubben ved hodet mitt og jeg holder rundt beina hans. Strake bein løftes opp og han slenger dem mot gulvet igjen. Jeg må stoppe bevegelsen før de treffer gulvet og få dem opp igjen. Det er tuuungt. Men effektivt. Og som jeg har skjønt - det skal være litt vondt og tungt å trene styrke. Ellers hjelper det ikke.

Dette er øvelser du fint kan gjøre hjemme. Start med 30 sek (eller lengre) jumping jacks. Så kjører du de andre øvelsene i repetisjoner som passer ditt nivå. Det kan være fint å starte med 3 x 10 repetisjoner.

Når man har trent er det kjempeviktig å få i seg næring. Karbohydratlagrene er tomme og man må fylle på. Proteiner er muskelbyggerstoff og sunt fett i små mengder er også bra. Så et måltid med karbo og proteiner er lurt!

Jeg lagde meg en digg salatlunsj av restene fra kebaben i går. Masse god blandingssalat i skåla, 30 gram kebabkrydret karbonadedeig (som var igjen fra i går), 1 kokt egg i skiver og et par ss hjemmelaget kebabdressing fra i går på toppen. Oppskrifta på den sunne kebaben finner du i gårsdagens innlegg. Nydelig!!

Restesalaten min

I kveld skal jeg på det siste Grete Roede-møtet mitt. Jeg har ikke veid meg på 2 uker, så det skal bli spennende å se hva vekta sier. Uansett vet jeg at jeg har brukt disse to ukene til å gjøre noe med helsa mi. Jeg har spist sunn og god mat og trent mye. Det er en skikkelig investering for fremtia. 

lørdag 1. februar 2014

Sunn rullekebab og "asiabutikk".

I dag har jeg laget superdigg og sunn rullekebab. Ohhhh!

Jeg tok turen innom Bamboo "asiabutikk" på Tiller og der fant jeg det jeg trengte. Kebabkrydder og durumhvetelefser. Samt masse gode og billige grønnsaker og frukt. Det er utrolig hvor mye spennende saker man finner i "asiabutikker". Bare utvalget av frukt og grønt, samt prisene som er mye lavere enn i vanlige matbutikker, gjør det verd turen.

Dette trenger du for å lage sunn rullekebab. (4 stk)

400 gram karbonadedeig steikes og krydes med
1/4 pose av chapli kebab krydder (I eska er det 2 poser)
Durumhvetelefser (lunkes litt i stekovnen)
Masse salat, løk, paprika og tomat

Dressing av
1/2 boks mager kesam
2 ss lettmajones
Smak til med hvitløkspulver og herbamare (urtekrydder fra helsekost). I tillegg finhakket jeg 6-7 druer og blandet i dressingen. La stå og trekke smak en halvtimes tid før bruk. På hver lefse brukte jeg ca 2 gode spiseskjeer dressing. 




Ser ikke dette bra digg ut? Jeg har ikke regnet kaloriinnhold i dette, men er veldig sikker på at det ikke overstiger en normal, sunn middagsporsjon. Ei lefse veier 50 gram (det sto ikke næringsinnhold på pakken). 100 gram karbonadedeig og 2 ss mager kesam/lettmajonesblanding. Og en dung med grønnsaker.

Og til dessert ble det en halv Ba! En krunchy polsk sak som smaker himla godt. 157 kcal i hele baren.



La meg få høre om du tester ut min hjemmelagde rullekebab da :)