tirsdag 4. februar 2014

Fullkornspasta med ostesaus og sunne valg

Etter en travel dag på jobb var det godt å hive på seg treningstøy og gå/løpe 5 km før jeg lagde middag. På menyen i dag sto det pasta med ostesaus. I utgangspunktet høres jo ikke dette særlig sunt ut, men ved å gjøre noen smarte grep ble det likevel en supersunn middag. I det hele og det store kan man spare inn på mye fett og usunn karbo ved å ta noen smarte grep i hverdagen. I denne ukes Norsk Ukeblad står det en artikkel om hvordan man kan gå ned i vekt ved bare å bytte ut enkelte produkter med noen sunnere alternativer. Eksempler er:

Bytt ut 3 brødskiver 5 dager i uka, Tine ekte smør (750 kcal) med vita hjertego (370 kcal)
Bytt ut Go morgen (300 kcal) med 1 lettyoughurt (65 kcal)
Bytt ut 100 g sukker (400 kcal) med 100 g stevia (0 kcal)
Bytt ut 100 g salami (500 kcal) med 100 g skinke (100 kcal)

Og lista er mye lengre.

Hos oss har vi byttet ut vanlig hvitost med lettost, lettmelk med skumma melk, kjøttdeig med karbonadedeig, vanlig leverpostei med mager leverpostei og ris med fullkornsris. 


Så var det dagens middag. Pasta med ostesaus. Her skal dere få oppskrifta. 

Grunnsaus - hvitsaus (kan brukes til ostesaus, fiskeboller og andre retter med hvitsaus)

4 dl skummamelk (du kan selvfølgelig bruke lettmelk også)
2 ss hvetemel

Ta litt av melka og melet og lag jevning. Resten av melka koker du opp. Når det koker tilsetter du meljevninga og lar det småkoke minimum 5 minutter (for å få bort melsmaken). Smak til med salt og pepper. (vent med salt til du har hatt oppi de andre ingrediensene hvis du skal lage ostesaus)

Skal du lage ostesaus tilsetter du 4 skiver lett gulost (jeg bruker Synnøve Finden). I tillegg trenger du en boks picknik kyllingskinke. Skinka skjærer du i terninger. Finsnitt gjerne litt purre og ha oppi. Dette gir en god smak.


Kok fullkornspasta. Hvis du skal ned i vekt beregner du 100 gram ferdigkokt pasta til deg selv. Server med kokt blomkål og brokkoli. Dette gjør at du kan kutte ned på pastaen og heller spise mer grønnsaker. 



Nam nam!! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar