Oppskrifta (til 4 personer) er som følger:
600 gram lettsaltet torsk i serveringsstykker.
1 brokkoli i buketter
3-4 gulrøtter i staver
Saften av 3 appelsiner
ca 60 gram smør
Kok grønnsakene i appelsinsafta i noen minutter. Sil av safta (ta vare på den) og legg grønnsakene i ei ildfast form. Legg over fiskestykkene, dryss over sitronpepper og stek i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
I mellomtiden koker du inn appelsinsafta litt, ha gjerne i litt sitronpepper. Jevn sausen med smør (litt og litt omgangen vispes inn)
Server med kokte poteter (eller bare fisk og grønnsaker) og appelsinsaus.
Fiskestykker legges pent oppå grønnsakene og stekes i ovnen.
Om du er litt tander på salt fisk, kan du gjerne vanne ut fisken i kaldt vann i noen timer før du skal tilberede den.
Gi meg gjerne tips til hvordan DU tilbereder sei og torsk. Det er alltid fint med nye oppskrifter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar