onsdag 5. mars 2014

En kjedelig omelett....men viktig næring.


I dag blei det ingen middag. Vond tannbyll satte elegant stopper for det. Men fikk heldigvis tannlegehjelp, så med litt smertestillende innabords fikk jeg kjørt ei kort, men knalltøff HIIT økt med trenpanett.no. Både cardio og styrke fikk pulsen opp og svetten til å renne. Herlig!!

Etter trening er det viktig å fylle på med næring. Ei lita skål med et par ss cottage cheese med eplebiter og kanel før dusjen gjorde susen. Etter god og lang dusj var det duket for dagens kveldsmat/middag. Omelett it is. 2 egg, 2 ss vann, en liten neve skinkebiter, litt løk og champingnon. Og nybakt grovbrød. Og sammen med et glass melk ble dette næringsrikt og sunt. Grunnen til at jeg skrev en kjedelig omelett som overskrift er at jeg er helt renska for tomat, agurk og paprika i kjøleskapet. Må på butikken i morgen.


Hva er det som gjør egg så sunt da? Egg er proppfullt av et protein som heter Lecin. Lecin er nødvendig for at musklene skal forbrenne energi. Og får musklene nok lecin klarer de også å hente seg fortere inn igjen etter trening. En annen sak er at egg gjør at du holder lengre på metthetsfølelsen. Derfor vil egg være en perfekt frokost. Studier har vist at man reduserer kaloriinntaket med hele 18 % utover dagen om man spiser egg til frokost. En annen studie har vist at de som spiser egg til frokost reduserer midjemålet mer enn de som spiser samme antall kalorier i annen mat som f.eks brødskiver med ost.

Her er forslag til kjappe frokoster med egg:
  • Visp et egg med 1 ss vann og ha oppi litt krydderurter og sett i mikroen i 1 min. Ei skive grovbrød med ei skinkeskive, mikroomeletten og litt tomat og agurk, så har du en kjapp og sunn frokost. 
  • Kok egg kvelden før og ta av skallet. Oppbevar i kjøleskapet og du kan ha eggeskiver sammen med tomat og agurk på brødskiva neste morgen. Eller i matpakken til lunsj. 
  • Lag en omelett av 2 egg og 2 ss vann. Sammen med skinke, purre, tomat, agurk osv får du en god start på dagen. Denne omeletten kan du fint ha med i en boks til lunsj også. 
  • Eggerøre av 1 egg. Ei skive grovbrød og 40 gram røkt laks. Nam!

    Man kan selvfølgelig ha omelett til middag også. Har du et par poteter igjen fra middagen i går? Rensk og skjær i skiver. Stek lett i panna sammen med løk, sopp, paprika og skinke evt lette røkte kjøttpølser. Visp sammen 4 egg, 4 ss vann og 1/2 ts salt og hell i stekepanna. Skru på middels varme og la stivne. Når omeletten er halvstiv kan du strø over litt revet ost, gjerne norvegia og parmesan. La stivne helt. Server med grovt brød og en lett salat.


    Da ønsker jeg dere alle en fin kveld!!


søndag 2. mars 2014

Da er giveaway trukket!

God mandagsmorgen.
Da har jeg trukket vinneren av boka "Styrketrening for jenter". Den heldige vinneren er Cecilie Kjersem. Gratulerer! Jeg sender deg en mail sånn at jeg får adressen din.

Ha en nydelig dag alle sammen. Jeg velger å illustrere innlegget med et bilde fra Maries Verksted.


Bilde: God morgen alle sammen :-) Er dere klare for nye mål og nye muligheter?  � Klare for å spre litt kjærlighet på veien ? Deler noen vakre ord skrevet av Hans Børli ;" DJupt i mørket, mellom stjernene, midt i den ytterste ensomhet, er menneskehjertene alltid samme ." la ditt hjerte bli berørt i dag, la det få vinger så det kan berøre de som trenger det <3 Ønsker dere en strålende dag........med lys i hjertet fra meg til deg <3

Tonnys boller med sunn vri.

Fastelavnssøndag og Norges hele offisielle bolledag. Boller ble det i heimen her også.

På gruppa "Mat fra bunnen" på Facebook har ei dame som heter Tonny hatt stor suksess med sine ekstremt luftige boller. Masse folk har bakt bollene og skrytt hemningsløst over dem. Så med hennes oppskrift som utgangspunkt lagde jeg mine egne men jeg byttet ut noen sentrale ingredienser med sunnere varianter.

Oppskrifta er som følger: (40 små eller 24 store)

250 gram sukrinmelis
1 liter lettmelk
300 gram mager kesam
2 pk gjær
1 ts kardemomme
1 1/2 kg fibramel (jeg kjøpte mitt på Kiwi)
1 egg til pensling

Sukrinmelis og melk kokes opp og avkjøles. Når det nærmer seg fingervarmt, visp inn kesamen (den tåler varmebehandling dårlig). Bland fibra, gjær og kardemomme i en bakebolle. Hold litt igjen på melet sånn at du ikke risikerer at det blir for mye mel i forhold til væske. Når melkeblandinga er fingervarm tilsettes denne i melblandinga og alt sammen eltes godt. Hev på et lunt sted til dobbel størrelse.

Bak ut bollene og etterhev. Gjerne over varmt vann i oppvaskkummen. Pensle på egg etter heving. Stek på 250 grader i 7-10 minutter.


Pga fibramelet får bollene et grovt utseende. Fibramel er like finmalt som hvetemel, men er malt av hele hvetekornet, så det inneholder mye mer fiber enn hvetemel.


Bollene blei utrolig luftige og smakfulle. Jeg klarte ikke vente til de var lunka en gang før jeg måtte smake på en, så spent på resultatet var jeg.

Den virkelig store testen kom da gubbelure skulle smake på en. Han var meeeeget skeptisk fordi de ser så grove ut. Men den gikk ned på høykant. Hans første kommentar var: Vanlige boller er bedre, men disse her funker så absolutt. Så gikk det ei lita stund så kom neste kommentar: Kainn æ få en tell boille? Dæm va sykt go men æ ville ikke innrømme det i sta.

Så skulle bollene spises for alvor med alt som hører til. Jeg lagde to kremversjoner. Den ene besto av 1 boks fløte og 3 toppede ss tagetose. Den andre versjonen besto av 50/50 med førstnevnte krem og mager vaniljekesam. Oh! Krem/kesamblandinga var knallgod!! Og med friske bringebær til var det så nydelig godt at jeg skulle ønske det var plass til uante mengder!! Men folkens - disse metter så godt pga alt fiberet at en bolle holder i massevis. Så i morgen kan gubbelure få hjemmebakte boller med brunost med seg på jobb og spise med goood samvittighet.

For de spesielt kaloriinteresserte: Tonnys originale bolledeig inneholder 8393 kcal. Min versjon inneholder 5212 kcal. Så deler du kaloritallet på antall boller du baker ut og så finner du kaloriinnhold pr bolle.Vil man kutte ytterligere på kalorier kan man bruke skummet melk i stedet for lettmelk.


Ser ikke dette bra godt ut????

Ps... trekning på giveawayinnlegget mitt kommer i løpet av kvelden.
http://sunnere-sammen.blogspot.no/2014/02/giveaway-juhuuu-styrketrening-for-jenter.html

lørdag 1. mars 2014

Oh!!! Heftig 4x4 intervall, styrke og hjemmelaget lasagne.

Go kveill godtfolk :)

Etter kvalitetsdag med min kjære sambo og lillesnuppa vår var det duket for kvalitetstid for mor. På med treningstøy, 4x4 programmet på spinningavdelinga på trenpanett.no klart på telefonen og fit for fight!! Fikk kjørt ei heftig økt med max innsats. Etterpå blei det ei halvtimes styrkeøkt på overkroppen. Med litt flaks starter bikinisesongen om 3 mnd og da må man bare stå på!!

Fornøyd etter 1,5 times trening på en lørdagskveld.

Før jeg dro hadde jeg gjort klart lasagne, så da jeg var ferdig med spinningøkta ringte jeg gubbelure og fikk han til å skru på ovnen og få stekt ferdig herligheta til jeg kom hjem. Med salat og et par hvitløksbagutettskiver ble det en perfekt lørdagskveldmiddag.

Her er mi oppskrift på hjemmelaget lasagne. (4 personer)

400 gram karbonadedeig
2-3 finhakket hvitløksfedd
1/2 hakket rødløk
1 ss tomatpure
Stekes i jerngryte (evt stor stekepanne)
Tilsett 1 boks hakket hermetisk tomat og 1/2 tomatboks vann.
1 ts salt
1/2 ts peppermix
3 ts provencekrydder (evt pizzakrydder)

La putre i 10-15 minutter mens du lager hvitsaus.

4 dl lettmelk
2 toppede ss hvetemel
Lag jevning av litt av melka og melet og kok opp resten av melka. Tilsett jevninga og kok på svak varme i minimum 5 minutter.
Smak til med salt, pepper og muskatnøtt (kan sløyfes)
3-4 ss revet lett hvitost

Ildfast form:
Legg kjøttsaus, hvitsaus og fullkorn lasagneplater lagvis. Topp det hele med litt revet ost.
Stek på 220 grader i 30 minutter.

Server med salat og hvitløksbaguetter. 

Nammis!!
I morgen er det fastelavn. Jeg har planer om å lage en sunn versjon av bolleoppskrifta som går som en farsott på facebook for tia. Tonny's luftige boller. Jeg skal bytte ut noen viktige ingredienser med sunnere alternativer. Vet ikke hvordan det funker, men det finner jeg ut i morra. :) Rapport kommer! 


torsdag 27. februar 2014

Giveaway - juhuuu! "Styrketrening for jenter".

Da har tiden kommet for min aller første giveaway. Bloggen har eksistert i en måned nå og jeg har øyeblikkelig 10 000 sidevisninger. Da jeg sjekka hos matprat.no nå ligger jeg på 36. plass på topp 100 lista der. Fantastisk og motiverende. Dette må jeg feire!!

Det er ingen hemmelighet i min omgangskrets at jeg har fått treningsdilla. Jeg trener 4 ganger i uka, både cardio (4 økter) og styrke(3 økter) og jeg må si at resultatene, særlig etter at jeg intensiverte styrketreninga er utrolig. I løpet av 4 uker observerer jeg at jeg har blitt utrolig mye fastere i fisken og også blitt mye sterkere både i armer og bein. Herlig!!

Buksa slenger rundt magen og jeg har ikke flere hull i beltet mitt. Da jeg startet i november brukte jeg det ytterste hullet på beltet. Må på shopping snart!!

Nå er jeg så heldig at jeg har fått 2 eksemplarer av boka "Styrketrening for jenter" fra Cappelen Damm. Det ene eksemplaret er månedspremie som trekkes blant de flotte damene i gruppa mi, "Sunnere - sammen!". De bedriver styrketrening i stor stil denne måneden. Den andre boka vil jeg gi bort til en av dere som leser bloggen min.

For å ha muligheten til å vinne må du gjøre 2 ting: 
  1. Dele dette blogginnlegget på profilen din på facebook. 
  2. Legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under her. Pass på at jeg får mailadressen din, sånn at jeg kan kontakte deg om du evt vinner. 
Vinneren trekkes på søndag kveld (2. mars) og blir kontaktet på mail. Det vil også bli publisert på bloggen min. 


Jeg har funnet en god omtale av boka: 

Omtale: Styrketrening for jenter
Dette er boken for alle jenter som ønsker en sterkere, friskere og slankere kropp. Den inneholder alt vi trenger å vite om effektiv og korrekt styrketrening, riktig kosthold og hvordan øke fettforbrenningen slik at de nytrente musklene synes.
Det er en teoretisk bok med tanke på dybdekunnskapen forfatterne besitter, men den er praktisk vinklet slik at leseren skal bli motivert til å både utføre øvelsene som anbefales, og kostholdsendringene som foreslås. Boken inneholder en omfattende treningsguide med steg-for-steg-bilder av alle øvelsene som beskrives i boken.
- Dette er oppfølgeren til Bygg muskler, som har ligget på bestselgerlisten
- Forfatter Martin Norum er et kjent navn i media (treningsekspert for TV2, VG osv.)
- Boken suppleres med videomateriell på nett som man får tilgang til via QR-koder i boken.

onsdag 26. februar 2014

Omsider - Tacokake

Det er ei ukes tid siden jeg blogga sist. Ikke at jeg ikke har hatt noe å blogge om, men travle dager og litt annet har kommet i veien. Men nåååååååå back in bissniss.

I dag tidlig streifa noe i sidesynet mitt inne på Facebook. Tacokake. Og jeg må innrømme at jeg har ikke klart å tenke på noe annet i hele dag. Så på handlelista skrev jeg:

  • Fullkorns tacolefser
  • 1 pk karbonadedeig
  • 1 boks ekstra lett rømme
  • 1 glass tacosaus
  • Lett gulost
  • Mais
  • Paprika
  • Rødløk


Sånn gjør du (4 porsjoner):
Sett stekovnen på 200 grader. Stek karbonadedeigen og krydre med tacokrydder (gjerne hjemmelaget, det er uten sukker)
Kle ei rund kakeform med bakepapir. Legg ei fullkornslefse i forma. Smør med 1 ss ekstra lett rømme og ha på tacosaus. Legg på 1/4 av karbonadedeigen og strø på maiskorn, paprikabiter og løkbiter. Legg på ei lefse til og gjenta. Tilsammen 4 lefser. Avslutt med karbonadedeig, mais, paprika, løk og 2 dl raspet ost. Sett forma i ovnen og stek i ca 10 min (til osten er gylden). Ta ut forma og ta vekk ringen rundt kakeforma. Del tacokaka i 4 serveringsbiter og legg på fat. Server med salat. Nam nam!!

Gjett om dette falt i smak!! Og for de kaloriinteresserte inneholder hver porsjon 488 kcal. 

På treningsfronten går ting bare bedre og bedre. I dag tidlig blei det ei gå/joggeøkt på 5,3 km. Nå klarte jeg å løpe 10 min, gå 3 min og løpe 10 min. Så ble det en rask gåtur tilbake til bilen. Herlig start på dagen.

I morgen blir det giveaway på bloggen min, så følg med - følg med :) 

tirsdag 18. februar 2014

Mamutsalg, Iherb, matvaretesting og fiskegrateng


Ohoooi! I kveld har jeg mye på hjertet!! Lag deg en kopp te og les til øyet blir stort og vått.

Dagen i dag starta med at jeg var en tur i "Bartebyen" sentrum. Jippi - Mamutsalg!! Jeg fant to bøker på Norli i Nordregate som fikk lov å være med meg hjem. Den ene heter 50 snarveier til fettforbrenning og den andre heter Tren deg sprek, spis deg slank. Nå har jeg ikke rukket å finlest dem enda, men jeg kan si såpass mye at her er det mye bra lesestoff og mange bra tips. Særlig sistnevnte bok kan være et nyttig redskap for deg som ønsker å komme i bedre form og kvitte deg med noen kilo. I denne boka finner du både gode treningsprogrammer for nybegynnere og tips og oppskrifter til mat. Jeg gleder meg til å ta med bøkene på senga og begynne å finstudere i kveld.

Bøkene kostet kr 149 pr stk.

På vei hjem var jeg innom butikken. Jeg var så spent på en del av de nye matvarene som kommer i butikken i disse dager. I handlekurven havna to forskjellige salater. En youghurt i salat med skinke, agurk og hvitløk (230 kcal pr 100 gram) og youghurt i salat med reker, ingefær og pepperrot (185 kcal pr 100 gram). Begge fra Delikat. Jeg plukka også med meg den nye ketchupen med 50% mindre sukker og søtet med stevia. (65 kcal pr 100 gram) Et kjempebra alternativ til den som ikke har tilsatt sukker, men derimot søtet med aspartam. Og helt til slutt fikk jeg med meg den nye, magre cottage cheesen med eple, pære og vanilje (92 kcal pr 100 g). 

Salaten med skinke var kjempegod på brødskiva. Den med reker var...tja... ikke sååå god. Det var en slags merkelig ettersmak. Kanskje pga pepperrota? Ketchupen sto til mer enn godkjent og på kveldsknekkebrødet blei det testa cottage cheese. Den var YAMMY!!! Oooh! Trenger ikke ha på noe ekstra søting i form av syltetøy eller noe. 

Ketchup og yougurtsalater med hhv skinke og reker

Hjemmebakt grovbrød med skinesalat og rekesalat var både godt og mettende. 

Den nye, magre cottage cheesen med eple, pære og vanilje anbefales!!! 

Etter lunsjen var fortært ringte DHL. De kom med pakke til meg fra Iherb. Godsakene som kom denne gangen var en stor boks mandelmel, en boks D-vitaminer, stevia med mørk sjokoladesmak og sukkerfri gelegodis med C-vitaminer. D-vitaminer må vi bli seriøst flinkere til å ta om vinteren!!! Flere og flere studier tyder på at vi får i oss alt for lite og at D-vitaminmangel og overvekt ofte har en sammenheng. Og så var det steviadråpene mine da. Til dessert i dag tok jeg et par ss mager cottage cheese, 4 dråper steviasjokolade og noen biter appelsin. De steviadråpene satte en fantastisk god sjokoladesmak på cottage cheesen og sammen med appelsinene ble det så godt at jeg måtte styre meg for å ikke spise mere. 

Godsakene fra Iherbpakken min. I tillegg fikk jeg med meg en hudkrem. Alt for under 200 kr. 

Til middag i dag sto hjemmelaget fiskegrateng på menyen. Populært for store og små. Her er oppskrifta jeg bruker til 4 personer:

400 gram torskefilet kokes og deles i biter. 
2 dl tørr fullkornspasta kokes i lettsaltet vann
Evt litt snittet purre

Hvit saus:
4 dl lettmelk
2 ss hvetemel
3 egg
salt, pepper og muskatnøtt
Brødrasp

Lag meljevning av litt av melka og melet. Kok opp resten av melka og tilsett jevninga. Visp hele tiden for det brenner seg lett fast. La det koke i minimum 5 minutter for å få vekk melsmaken. Smak til med salt, pepper og muskat. Ta kjelen av plata og avkjøl bittelitt. Tilsett 3 eggeplommer. Bland makaroni, fisk og saus (og evt purre) i ei ildfast form. Stivpisk eggehviter og vend forsiktig i forma. Strø på litt brødrasp. Stek på 220 grader i 20 minutter. Server med kokte poteter og kokt gulrot. Evt raspet gulrot. 


Og heeelt til slutt. I morgen tror jeg at "Styrketrening for jenter" kommer i posten. Da blir det giveawayinnlegg. Følg med - følg med!!