Denne uka vil jeg hente en del inspirasjon fra Pinterest. Jeg har en board som heter "food", som jeg har samlet ganske mye i. Følg meg gjerne (bellarosa70).
Mandag: Lapskaus med kjøttrester fra i dag.
Tirsdag: I dag blir det ikke middag, fordi jeg er på jobb og kurs hele dagen. Men jeg anbefaler fisk.
Onsdag: Blomkålpizza (oppskrift kommer)
Torsdag: Fish'n crisp med råkost
Fredag: Kyllingfilet med blomkålsaus (oppskrift kommer)
Lørdag: Gyros m/salat i pitabrød
Søndag: Kjøttkaker med grønnsaker og potet.
I går lagde jeg noe jeg ikke har lagd før og det ble så godt at jeg må dele oppskrift. Etter et dypdykk i fryser og kjøleskap plukka jeg fram svinekjøttdeig og søtpotet. Dette tryllet jeg frem til søtpotetlasagne. Sammen med salat ble dette knallgodt!
Her er oppskrifta til 3-4 personer:
400 gram svinekjøttdeig
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakket tomat
1 ss tomatpure
1/2 dl vann.
Søtpotet etter ønske (Jeg brukte 8 skiver i ei brødform)
150-200 gram mager cottage cheese
Litt revet ost
Finhakk løk og hvitløk og stek i ei stekepanne. Tilsett svinekjøttdeig og stek videre til den er stekt. Tilsett tomatpure og fres sammen med resten i noen minutter. Tilsett hakket tomat og litt vann. Putre videre og smak til med salt, chilipepper og provencekrydder (evt pizzakrydder). La det hele putre i 10-15 minutter (Jo lengre, jo bedre smak).
Skrell en søtpotet og skjær i 1/2 cm tykke skiver.
Legg kjøttsaus, søtpotet og cottage cheese lagvis i ei ildfast form. Avslutt med kjøttsaus og litt revet ost. Stek på 225 grader i ca 25 minutter (søtpoteten må bli mør). Server med salat og evt litt brød.
Mange gode smaker på samme fat.
Da gjenstår det bare for meg å ønske deg en fin søndag. Jeg skal ta med meg søte, lille Maiken og prøve geocaching for første gang. Det blir spennende med skattejakt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar