I dag tidlig streifa noe i sidesynet mitt inne på Facebook. Tacokake. Og jeg må innrømme at jeg har ikke klart å tenke på noe annet i hele dag. Så på handlelista skrev jeg:
- Fullkorns tacolefser
- 1 pk karbonadedeig
- 1 boks ekstra lett rømme
- 1 glass tacosaus
- Lett gulost
- Mais
- Paprika
- Rødløk
Sånn gjør du (4 porsjoner):
Sett stekovnen på 200 grader. Stek karbonadedeigen og krydre med tacokrydder (gjerne hjemmelaget, det er uten sukker)
Kle ei rund kakeform med bakepapir. Legg ei fullkornslefse i forma. Smør med 1 ss ekstra lett rømme og ha på tacosaus. Legg på 1/4 av karbonadedeigen og strø på maiskorn, paprikabiter og løkbiter. Legg på ei lefse til og gjenta. Tilsammen 4 lefser. Avslutt med karbonadedeig, mais, paprika, løk og 2 dl raspet ost. Sett forma i ovnen og stek i ca 10 min (til osten er gylden). Ta ut forma og ta vekk ringen rundt kakeforma. Del tacokaka i 4 serveringsbiter og legg på fat. Server med salat. Nam nam!!
Gjett om dette falt i smak!! Og for de kaloriinteresserte inneholder hver porsjon 488 kcal.
På treningsfronten går ting bare bedre og bedre. I dag tidlig blei det ei gå/joggeøkt på 5,3 km. Nå klarte jeg å løpe 10 min, gå 3 min og løpe 10 min. Så ble det en rask gåtur tilbake til bilen. Herlig start på dagen.
I morgen blir det giveaway på bloggen min, så følg med - følg med :)
I morgen blir det giveaway på bloggen min, så følg med - følg med :)
Dette blir fredagskosen her i huset :)
SvarSlettVeldig bra.....å dersom du bruker kylling / kalkun kjøttdeig istedet for så halverer du kaloriene:)
SvarSlettHei Beate :) Det er færre kalorier i karbonadedeig enn i kyllingkjøttdeig. 121 kcal i karbonadedeig (Gilde) og 142 kcal i kyllingkjøttdeig (prior).
SlettDet er som Mona Grorud sier ^^ FAKTISK mer i kyllingkjøttdeig enn karbonadedeig :P Selv trudde jeg jo kyllingkjøttdeig måtte det være mindre i.. Men den gang ei :P jaja...
SlettDenne så god ut. Skal prøves ut som fredagskos i morgen.
SvarSlett